vineri, 23 decembrie 2011

Descopera.Romania Castelul.Bran

Situat la 30 km de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita atat frumusetii lui, a peisajului, cat si a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi.
Castelul Dracula era initial o fortificatie de forma patrulatera neregulata, a caror turnuri au fost construite mult mai tarziu. Cetatea a fost donata reginei Maria a Romaniei in 1920, care a amenajat-o si a transformat-o intr-un veritabil castel, ramas mostenire fiicei sale, principesa Ileana.
In 1948, a reintrat in proprietatea statului roman, deoarece familia regala a fost expulzata. In 1987 au fost incepute o serie de lucrari in vederea restaurarii si amenajarii ca muzeu, iar recent Castelul Bran a fost restituit urmasilor principesei Ileana. Acestia l-au remobilat cu piese din colectia personala, astfel ca astazi vizitatorii pot admira exponate ce reproduc si reflecta atmosfera regala de la castel.
















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Recent Comments Widget