miercuri, 28 decembrie 2011

Cele mai frumoase parcuri de distractie din lume

Cedar Point, SUA

Parcul de distractii Cedar Point se afla in Sandusky, Ohio si este unul dintre cele mai vechi locuri de distractie din America de Nord. Parcul a fost construit in 1870 si este renumit pentru numeroasele posibilitati de distractie: 17 roller coaster-uri si 75 caruseluri. In fiecare an, parcul este vizitat de peste 6 milioane de turisti. 

Islands of Adventure, Florida, USA

Parcul de distractii Islands of Adventure este o parte importanta a Studiourile Universal si a fost construit in urma cu 12 ani. Parcul este impartit in 6 sectiuni, toate fiind ridicate in jurul unui lac pitoresc. Cel mai popular sector al parcului este The Wizarding World of Harry Potter, o replica fidela a celor mai importante momente si locatii din film. In 2010, parcul a fost vizitat de 5.9 milioane turisti. 

Disneyland, Paris

Deschis in aprilie 1992, Disneyland este cel mai vizitat parc de distractii din Europa. Taramul de poveste, personajele din cele mai frumoase desene animate, castelul Disney sunt doar cateva dintre atractiile parcului. In 2009, la Disneyland au ajus 12.7 milioane de vizitatori. 

Blackpool Pleasure Beach, Marea Britanie

Cu 6 milioane turisti in 2010, Blackpool Pleasure Beach este cel mai vizitat parc din Marea Britanie. Aici veti gasi 14 mountain russe, dintre care 4 dintre ele trec prin apa. Alte distractii disponibile la Blackpool Pleasure Beach sunt: patinoar, restaurante, cafenele si cofetarii.

Port Aventura, Tarragona, Spania

Port Aventura este cel mai mare parc de distractii din Spania si se afla pe Coasta Daurada, in statiunea Salou, la 120 km de Barcelona si 10 km de aeroportul Reus. Cu o suprafata de 34.000 mp, Port Aventura promite turistilor de toate varstele o experienta unica, de neuitat. Parcul este impartit in 5 zone: China Imperiala (Marele Zid, temple, dragoni, spectacole cu dansuri traditionale chinezesti), Vestul Salbatic, exotica Polinezia unde veti avea ocazia sa explorati jungla, Mexic si Mediterania.

Europa Park, Rust, Germania

Europa Park este unul dintre cele mai uimitoare parcuri de distractie din Europa. Situat in orasul Rust, parcul ofera numeroase distractii atat pentru copii, cat si pentru adulti. Parcul este impartit in 12 sectoare ce poarta numele unor tari din Europa. Zonele cuprind si 26 atractii in miniatura: zidul Berlinului, fiordul Rafting din Peninsula Scandinava, morile de vant din Olanda, castelul Balthasar, statiunea greceasca Mykonos, castelul Frumoasei din Padurea Adormita, casa vrajitoarei din povestea Hansel si Gretel. In 2009, parcul a avut 4.2 milioane vizitatori. 

Everland, Coreea de Sud

Everland este cel mai mare parc de distractii din Coreea de Sud si atrage peste 8.5 milioane de vizitatori in fiecare an. Parcul are 5 mountain russe si este impartit in 5 zone: Global Fair, Zoo-Topia, European Adventure, Magic Land si American Adventure. Una dintre cele mai populare atractii ale parcului o reprezinta water park-ul, unde veti gasi cateva tobogane, o piscina cu valuri artificiale si un zoo safari unde turistii pot observa animalele in habitatul lor natural. 

Busch Gardens, Virginia, SUA

Unul dintre cele mai vizitate parcuri de distractie din SUA, Busch Gardens este impartit in 9 teme, toate reprezentand tari din Europa. Parcul este cunoscut si pentru numarul mare de mountain russe-uri, printre care Griffon (ridica pasagerii la 60 m inaltime si ii coboara cu o viteza de 120 km/ora), Appolo's Chariot si Curse of DarKastle (o cursa ultra-moderna).

Knoebels, Pennsylvania, SUA

Ascuns intre muntii din Pennsylvania, parcul de distractii Knoebels a fost deschis in 1926. Parcul nu percepe taxa de acces si ofera vizitatorilor 57 de atractii, 2 mountain russe-uri din lemn, un carusel din 1913 si o casa bantuita. 

Tokyo Disneyland, Japonia

Tokyo Disneyland este cel mai frumos parc de atractii din Asia. La fel ca cel din SUA si Franta, parcul este impartit in mai multe zone: Jungle Cruise, Pirates of the Caribbean, Haunted Mansion, Space Mountain, Toontown, MicroAdventure, Star Tours (o aventura fascinanta creata de George Lucas). In 2009, parcul a fost vizitat de 13.65 milioane turisti, fiind al treilea cel mai vizitat parc din lume.

Sursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Recent Comments Widget