marți, 13 septembrie 2011

Cetatea Cisnadioara





CETATEA CU BAZILICA IN STIL ROMANIC DE PE DEALUL SF. MIHAIL
Este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania, printre cele mai vechi din aceste parti ale tarii. Biserica este atestata documentar la 1223, cand Magister Goulinus o doneaza Manastirii cisterciene de la Carta.
In interiorul monumentului au fost amplasate monumentele funerare ale ofiterilor si soldatilor germani si austro - ungari cazuti in luptele din jurul Sibiului in toamna anului 1916.  
Este construita din piatra, pastrata in conditii excelente, fiind situata pe varful unui deal impadurit, odinioara loc de aparare impotriva invaziilor straine.
 BISERICA ROMANO-CATOLICA
Din punct de vedere doctrinar se deosebeste de biserica ortodoxa prin urmatoarele dogme principale: infaibilitatea papei, existenta purgatoriului, euharistie realizata cu azima nedospita.
BISERICA EVANGHELICA
Biserica evanghelica C.A. din Cisnadioara construita in stil baroc in 1764, inglobeaza pe latura de vest turnul bisericii anterioare apartinand stilului gotic.
Expozitia Muzeala de Etnografie Cisnadioara
A fost organizata in 1971 si etaleaza piese de textile, ceramica si lemn specifice creatiei populare sasesti din sudul Transilvaniei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Recent Comments Widget