sâmbătă, 27 august 2011

Turism in Sibiu





Asezat in centrul Romaniei,Cunoscut in limba germana drept Hermannstadt , orasul Sibiul a fost si ramane o punte de legatura si de circulatie a valorilor materiale si spirituale, leagan de straveche cultura si civilizatie, zona de simbioza intre cultura romaneasca si cea a nationalitatilor conlocuitoare.

Obiective turistice

Cunoscut ca un centru turistic de referinta, Sibiul se remarca prin faptul ca orasul vechi, inconjurat de zidurile vechii cetati, este ca un nucleu pentru intreaga urbe.
Datorita asezarii geografice mai este impartit in «orasul de sus» (431 m altitudine fata de nivelul marii) si «orasul de jos» (415 m altitudine fata de nivelul marii).

Piata Mare

Piata Mare, denumita si Ringul cel Mare, avand o lungime de 142 de metri si o latime de 93 de metri, reprezinta centrul istoric al Sibiului. La inceputul secolului al XV-lea este mentionata ca piata de cereale si cunoscuta apoi mai ales ca loc de desfasurare al serbarilor si diferitelor festivitati. Sasii o mai numeau Der Grosse Ring sau Grosser Platz, iar in perioada interbelica a fost denumita Piata Regele Ferdinand.
In acet loc breslasii organizau petreceri campenesti cu boi si berbeci la gratar, cu vinuri alese din butoaie uriase, cu cantece si jocuri pentru toti locuitorii cetatii.
Tot in Piata Mare aveau loc consfatuirile breslelor atunci cand trebuiau sa se organizeze pentru apararea cetatii si de asemenea, pana la sfarsitul secolului al XVII-lea au avut loc executii in aer liber a celor care incalcau legile. Latura sudica este monument architectural datorita stilului medieval unic din aceasta zona. In 2006 piata a fost pavata cu piatra cubica si s-a amplasat o veche fantana cu grilaj.
Cazare in Sibiu
http://www.turistinfo.ro/sibiu/cazare-hoteluri-vile-pensiuni-sibiu.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Recent Comments Widget