joi, 3 octombrie 2013

Statiuni turistice si balneoclimaterice din Romania

Amara - statiune balneoclimaterica situata la 7 km. nord-vest de Slobozia si 126 km. deBucuresti, pe malul lacului Amara. Statiunea Amara este renumita pentru efectele curative ale ale namolului sapropelic din lac, aceasta dispune de instalatii pentru impachetari cu namol si bai calde si bazine cu apa sarata provenita din lac.
ArieseniArieseni - statiune climaterica situata in Muntii Bihor, la o altitudine de 1.000-1.100 metrii, la izvoarele Ariesului Mare, destinata sporturilor de iarna. Comuna Arieseni se afla la granita dintre judetele Alba si Bihor, reprezentand un punct de plecare pe traseele de escalada si drumetie din Muntii Apuseni.
  • Balta Alba - statiune balneoclimaterica situata la 20 km. de Ramnicu Sarat si 56 km. de Buzau, pe malul lacului Balta Alba, la o altitudine de 30 metrii. 

  • Badesti - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 60 de km. de Municipiul Pitesti, la 170 m altitudine, ce dispune de aparatura moderna de tratament, bai calde cu apa minerala, electroterapie, kineoterapie si bazine cu apa termala minerala. 

Baile BoghisBaile Boghis - statiunea cu apa termala  situata pe Drumul Judetean DJ 191D in comuna Boghis, judetul Salaj, ofera clientilor sai programe si proceduri de recuperare si intretinere a sanatatii corporale precum kinetoterapie, fizioterapie, fitoterapie, balneoterapie, masoterapie, termoterapie, hidroterapie.
Baile OlanestiBaile Olanesti - statiune situata in partea de nord-est a Olteniei, la 18 km. de Ramnicu Valcea, la o altitudine de 475 m, la poalele Muntilor Capataneni, pe ambele parti ale paraului Olanesti. In Statiunea Baile Olanesti se afla cele mai multe izvoare minerale din Romania, din dotarile acesteia amintind aparatura de tratament cu bai calde cu apa minerala, electro-fizioterapie, hidro-termoterapie, precum si altele.
Baile HerculaneBaile Herculane - cea mai veche statiune din Romania, situata la 19 km. de Orsova si 41 km. nord-vest de Drobeta Turnu Severin, in Valea Cernei, la o altitudine de 165 m. Statiunea Baile Herculane, atestata documentar din anul 153 e.n. este renumita in toata lumea pentru puterea tamaduitoare a izvoarelor sale termale. Peisajul deosebit al statiunii este dat de Muntii Cernei si Muntii Mehedinti, care o inconjoara. Printre dotarile statiunii se numara bazine pentru bai cu ape minerale termale sulfuroase si clorurosodice, instalatii de aerosoli si inhalatii cu ape minerale, aparatura pentru hidroterapie, electroterapie si kineoterapie, cabinete medicale, sali de gimanistica medicala. Atractiile turistice ale zonei sunt: ruinele statiunii termele romane, Grota Haiducilor, Grota cu Aburi, Pestera Hotilor, Cheile Domogledului si Cascada Cernei.
Baile FelixBaile Felix - statiune balneoclimaterica, printre cele mai renumite, situata la 8 km. sud de Oradea, in Campia Crisurilor, la o altitudine de 140 m. Statiunea Baile Felix dispune de o bogata baza de tratament formata din instalatii pentru bai la cada, impachetari calde cu namol si parafina, bazine cu apa minerala termala, aparatura pentru kineoterapie, hidroterapie, piscine cu apa termala acoperite si in aer liber, sali pentru gimnastica medicala,cabinete medicale.
Baile TusnadBaile Tusnad - renumita statiune balneoclimaterica, situata la 37 km. sud de Miercurea Ciuc, la poalele masivului Harghita, langa lacul Ciucas, la o altitudine de 650 m. Statiunea Baile Tusnad dispune de instalatii moderne pentru bai minerale carbogazoase, aerosoli si inhalatii, sali de masaj, electroterapie si hidroterapie. Lacul Ciucas din apropiere este un loc de agrement propice pentru plimbari cu barca si canotaj pe timpul verii si patinaj, iarna.
Baile GovoraBaile Govora - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 20 km. sud-vest de Ramnicu Valcea, in depresiunea subcarpatica a Olteniei, la o altitudine de 360 m. Bazele de tratament ale statiunii dispun de instalatii pentru impachetari cu namol, bai calde cu ape minerale, electroterapie, sali pentru gimnastica medicala, terapie respiratorie.
Baile CalaceaBaile Calacea - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 38 km. nord deTimisoaraUnul din punctele de atractie ale statiunii Baile Calacea este gradina zoologica amenajata in mijlocul statiunii, unde se gasesc fazani, pauni, iepuri de casa si de camp, rate salbatice, dar si exemplare de Titica si Ivan, adica de pisici gri de Rusia. 
  • Baile 1 Mai - statiune situata la 8 km. de Oradea, si 2 km de Baile Felix, la o altitudine de 140 m, inconjurata de paduri de stejar, ce dispune de instalatii pentru bai cu apa minerala termala, bazin cu apa minerala termala si sali de gimnastica medicala. 

  • Baile Tinca - statiune situata la 25 km. de Salonta, la o altitudine de 130 metrii. 

  • Baile Baita - statiune balneoclimaterica, situata la 43 km. de Municipiul Cluj-Napoca si 1 km. de Gherla. 

  • Baile Sarate - statiune balneoclimaterica situata la 4 km. de Turda, la o altitudine de 350 metrii. 

  • Baile Cojocna - statiune balneoclimaterica situata la 20 km. de Municipiul Cluj-Napoca. 

  • Baile Jigodin - statiune balneoclimaterica, situata la 3 km. de Miercurea Ciuc, la o altitudine de 650 metrii. 

Baile Homorod - statiune balneoclimaterica situata la 17 km. de Odorheiu Secuiesc, la o altitudine de 725 metrii. Baile Homorod este aflata la 18 km distanta de Odorheiu Secuiesc, 34 km de Miercurea-Ciuc si 6 km de Vlahita, de care apartine din punct de vedere administrativ.
Localitatea este asezata pe valea raului Homorodul Mare si a paraului Bailor, cu un microclimat tipic subalpin, fiind ferita de vanturi, si este propice recrearii, si refacerii in staril postoperatorii.
Balvanyos - statiune balneoclimaterica permanent, situata la 67 km. de Sfantu Gheorghe, pe versantul estic al Muntilor Bodoc, la o altitudine de 800 m. Statiunea dispune de instalatii pentru bai cu apa minerala carbogazoasa, bai de plante, bazine descoperite cu apa minerala carbogazoasa.
  • Baisoara - statiune situata la 55 km. de Municipiul Cluj-Napoca, pe versantul estic al masivului Muntele Mare, la o altitudine de 1.385 m, cautata in principal de catre iubitorii sporturilor de iarna, dar si pentru vanatoare si pescuit. 

  • Belis Fantanele - statiune climaterica permanenta, situata la 25 km. de Huedin, la o altitudine de 1.350 m, care dispune de un lac de acumulare in apropiere, ce ofera numeroase posibilitati de agrement, dar se poate practica si schi pe partiile naturale din zona. 

  • Biborteni - statiune balneoclimaterica de sezon, situata la 45 km. nord de Sfantu Gheorghe, la o altitudine de 490 m, renumita pentru apele sale minerale. 

  • Bicaz - centru turistic situat la 28 km. vest de Piatra Neamt, la poalele Masivului Ceahlau, la o altitudine de 430 m, asezata pe malul lacului Izvorul Muntelui, ofera diverse posibilitati de agrement prin cursele pe lac cu barci cu motor, vaporase ori salupe. 

  • Bodoc - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 15 km. nord de Sfantu Gheorghe, aflata la o altitudine de 550 metrii. 

Borsa MaramuresBorsa Maramures - statiune balneoclimaterica si de odihna, situata la poalele Muntilor Rodnei, la o altitudine de 850 m, inconjurata de paduri de brad. Statiunea Borsa dispune de partii de schi cu diferite grade de dificultate, o trambulina naturala si retea de transport pe cablu formata din telescaun si teleski, fiind una din statiunile preferate de iubitorii sporturilor de iarna, dar si pentru amatorii de drumetii in natura.
  • Borsec - renumita statiune balneoclimaterica de traditie veche, situata la 26 km. de Toplita, in depresiunea intramontana Borsec, intre Muntii Giurgeului si Bistritei, la o altitudine maxima de 1.000 m. Statiunea Borsec, numita si "Regina apelor minerale", este recunoscuta pentru apele sale minerale cu efecte tamaduitoare si a calitatilor terapeutice si dispune de numeroase instalatii de tratament. 

  • Bradetu - statiune balneoclimaterica de interes local, situata la 28 km. de Curtea de Arges, la o altitudine de 628 m, cu un climat de depresiune. 

  • Buzias - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 34 km. de Timisoara, intre dealuri cultivate cu vita de vie, la o altitudine de 128 m, ce dispune de baze de tratament dotate cu aparatura moderna, instalatii pentru bai calde cu apa minerala, electroterapie, hidroterapie, gimnastica medicala si acupunctura. 

  • Bazna - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 72 km. de Municipiul Sibiu, recunoscuta pentru efectele curative ale izvoarelor sale de ape minerale si a namolurior terapeutice. 

  • Calimanesti-Caciulata - statiune balneoclimaterica renumita din Romania, situata la 18 km. de Ramnicu Valcea, la iesirea  din Carpatii Meridionali, la o altitudine de 260 m. Statiunea Calimanesti-Caciulata este vestita, inca de pe vremea romanilor, pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale si dispune de instalatii moderne pentru bai, hidroterapie, electroterapie, kinetoterapie, aerosoli, sali de gimnastica medicala. La Caciulata se mai afla si un sanatoriu pentru tratarea hepatitei epidermice si unul pentru bolnavii de silicoza. 

Campulung MoldovenescCampulung Moldovenesc - statiune climaterica situata la 70 km. de Suceava, la o altitudine de 630 m, intr-un peisaj montan, reprezentand si punctul de pornire spre Masivul Rarau.
Datorita pozitiei sale geografice favorabile, orasul este punctul plecare pentru principalele destinatii turistice bucovinene, in special pentru vizitarea celebrelor monumente de arhitectura medievala, manastirile: Voronet, Humor, Vatra Moldovitei, Sucevita, Dragomirna, si Manastirea Putna


  • Cainele Bai - statiune balneoclimaterica de sezon, de interes local, situata la 40 km. de Ramnicu Sarat.  Statiune renumita de odihna si tratament din Romania, accesibila in toate anotimpurile, situata in sud-estul central al Romaniei, pe raza comunei Maneciu din judetul Prahova, pe raul Teleajen, in depresiunea Teleajen, la poalele muntilor Ciucas din formatiunea Carpatilor Orientali, la o altitudine de 871 m si o distanta de aproximativ 60 km nord de Municipiul Ploiesti.

Statiunea CheiaCheia - statiune renumita de odihna si tratament din Romania, accesibila in toate anotimpurile, situata in sud-estul central al Romaniei, pe raza comunei Maneciu din judetul Prahova, pe raul Teleajen, in depresiunea Teleajen, la poalele muntilor Ciucas din formatiunea Carpatilor Orientali, la o altitudine de 871 m si o distanta de aproximativ 60 km nord de Municipiul Ploiesti 

  • Colibita - zona turistica cu peste o suta de vile si cabane (fosta statiune climaterica), situata la 18 km. de Prundul Bargaului, la o altitudine de 830 m, aflata pe malul lacului de acumulare Colibita. 

  • Covasna - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 31 km. de Sfantu Gheorghe, la poalele versantului vestic al Muntilor Bretcului, la o altitudine de 600 m, inzestrata cu izvoare de apa minerala cu debite mari si o mare valoare terapeutica. Statiunea Covasna detine baze de tratament formate din bai calde cu ape carbogazoase si minerale, impachetari cu parafina, precum si un spital cu profil cardiologic si doua sanatorii pentru tratarea sechelelor de reumatism cardiovascular si de hepatita, pentru copii. 

  • Crivaia - statiune climaterica, situata la 15 km. de Resita, pe malul lacului de acumulare Valiug, la o altitudine de 650 m. 

  • Durau - statiune climaterica si de odihna, situata la 60 km. de Piatra Neamt, la poalele Masivului Ceahlau, la o altitudine de 800 m. Statiunea Durau dispune de o baza de tratament medical Ayurvedic, cu procedee naturiste, fiind cautata pentru amatorii sporturilor de iarna si a iubitorilor de drumetii in natura. 

  • Geoagiu Bai - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 20 km. de Orastie, la poalele Muntilor Metaliferi, la o altitudine de 350 m, recunoscuta pentru calitatile apelor sale termale si a climatului tonic, reconfortant. Statiunea dispune de o policlinica balneara, unde se pot face bai termale cu apa minerala, termoterapie, kinetoterapie, hidro-electrofoto, impachetari cu namol, gimnastica medicala.
    • zvorul Muresului - statiune climaterica situata la 18 km. de Gheorghieni, la o altitudine de 900 metrii. 

    Lacu RosuLacu Rosu - una dintre cele mai frumoase staiuni de odihna din Romania, situata la 30 km. de Bicaz, la o altitudine de 980 m. Statiunea Lacul Rosu se afla pe malul Lacului Rosu, strajuita de Suhardul Mare si Suhardul Mic, in apropiera Cheii Bicazului, o atractie turistica importanta pentru pasionatii de alpinism, canotaj, pescuit, schi sau drumetii in natura.
    • Lacul Sarat - statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 5 km. de Braila, in Campia Baraganului, la o altitudine de 25 m. Pe fundul lacului se afla namol terapeutic cu grad mare de mineralizare, unul dintre cele mai importante namoluri sapropelice din tara noastra. Statiunea Lacul Sarat dispune de instalatii pentru bai si impachetari calde cu namol, hidroterapie si electroterapie, aerosoli, cultura fizica medicala si bai reci cu namol. 

    • Lipova - statiune balneoclimaterica, situata la 35 km. de Arad, in Lunca Muresului, la o altitudine de 138 m. Pentru tratament, statiunea dispune de instalatii pentru bai calde cu apa minerala, hidroterapie si electroterapie, solarii pentru aerohelioterapie. 

    • Malnas Bai - statiune balneoclimaterica, situata pe Valea Oltului, in aval de defileul de la Tusnad, la o altitudine de 565 metrii. 

    • Moneasa - statiune balneoclimaterica, situata la 18 km. de Sebis, la poalele muntilor Codru Moma, la o altitudine de 280 m, cu ape minerale renumite inca de pe vremea romanilor. Aparatura de tratament a statiunii cuprinde instalatii pentru bai calde cu apa minerala, fizioterapie, electroterapie, impachetari cu parafina, aerohelioterapie. 

    • Ocna Mures - statiune balneoclimaterica dispusa pe partea stanga a Muresului, la o altitudine de 258 m, ce dispune de lacuri saline si instalatii pentru aeroterapie, helioterapie, electroterapie si bai calde cu apa minerala sarata. 

    • Ocna Sibiului - statiune balneoclimaterica permanenta, aflata la 14 km. de Sibiu, in Depresiunea Sibiului la o altitudine de 410 m. In prezent 15 lacuri cu apa minerala cloruro-sodica ocupa locasurile vechilor saline, cu efecte curative deosebite. 

    • Ocna Sugatag - statiune balneoclimaterica dispusa la 20 km. de Sighetul Marmatiei, la poalele lantului vulcanic Gutai-Tibles, la o altitudine de 490 metrii. 

    • Pasul Tihuta - zona turistica aflata in Muntii Bargaului, la o altitudine de 1.227 m, care dispune de partii de schi si sanius amenajate si o retea de transport pe cablu formata din teleski si telescaun. 

    Paltinis SibiuPaltinis - statiune turistica si climaterica permanenta, situata la 32 km. de Sibiu, in Muntii Cibinului, la o altitudine de 1.442 m. Statiunea Paltinis este recomandata pentru tratarea asteniilor, a sechelelor pulmonare, hipertiroidie benigna si surmenaj. Deasemeni aici se pot practica sporturi de iarna, fiind amenajate partii cu diferite grade de dificultate, precum si o retea de transport pe cablu formata din teleski, telescaun si babylift.
    • Praid - statiune balneoclimaterica, dispusa la 7 km. de Sovata, recunoscuta pentru microclimatul de salina. 

    • Sarata Monteoru - statiune balneoclimaterica situata la 18 km. de Buzau, inconjurata de dealuri impadurite si terase cu vita de vie, dispusa la o altitudine de 86 m, ce dispune de instalatii de tratament pentru bai calde cu ape minerale, bazine in aer liber, sali de gimnastica medicala, hidroterapie si electroterapie. 

    • Sacelu - statiune balneoclimaterica situata la 32 km. de Targu Jiu, la o altitudine de 340 m, ce dispune de instalatii pentru bai cu apa minerala, impachetari cu namol si bai in aer liber. 

    • Sangeorz Bai - statiune balneoclimaterica situata la 30 km. de Nasaudla o altitudine de 465 m, cu bogate izvoare de apa minerala si instalatii de hidroterapie si electroterapie, impachetari cu namol si parafina. 

    • Sangeorgiu de Mures - statiune aflata la 6 km. de orasul Targu . Semenic - statiune climaterica situata la 40 km. de Resita, la o altitudine de 1.400 m, cu zapada abundenta si partii amenajate de schi si sanius si o retea de transport pe cablu formata din telescaun,babyski si skilift. 

    • Slanic Moldova - renumita statiune balneoclimaterica, situata la 18 km. de Targu Ocna, pe Valea Slanicului, in Carpatii Rasariteni, la o altitudine de 530 m. ce beneficiaza de peste 20 de izvoare de apa minerala. Baza de tratament a statiunii este formata din instalatii pentru terapie respiratorie, bai calde cu ape minerale, kinetoterapie, hidroterapie si electroterapie, cabinete medicale. 

    • Sovata - statiune renumita, situata la 15 km. de Targu Mures, la poalele Muntilor Curghiului, la o altitudine de 500 m, cu hoteluri dotate cu instalatii de tratament moderne, pentru impachetari cu namol, hidroterapie, electroterapie si kinetoterapie. 

    • Stana de Vale - statiune permanenta, situata la 24 km. de Beius, la poalele Varfului Poieni, la o altitudine de 1.100 m, cu baza de tratament formata din bai de plante, ionogalvanizari, sauna, magnetodiaflux si masaj. Statiunea mai este prevazuta cu partii de schi cu grade diferite de dificultate. 

    StrajaStraja - Statiunea Straja este situata la altitudinea de 1440 m, in apropierea localitatii Lupeni din judetul Hunedoara. Straja a fost catalogata ca si statiune turistica in anul 2002 datorita celor sapte partii de schi amenajate aici si dotate cu instalatie de transport pe cablu, iar cinci dintre acestea avand si de instalatie de iluminat pe timp de noapte. 
    Vatra DorneiVatra Dornei - Vatra Dornei se afla la 105 km departare de municipiul Suceava, 40 km de Campulung Moldovenesc, 85 km de municipiul Bistrita.
    Cel mai apropiat aeroport se afla in municipiul Suceava. Accesul se mai poate face si pe Valea Bistritei pe soseaua ce leaga municipiul Piatra Neamt de Vatra Dornei.



    VoineasaVoineasa - statiune balneoclimaterica permanenta, dispusa pe valea raului Lotru, la o altitudine medie de 700 m. la 60 km. de Ramnicu Valcea. Turistii cazati in statiune se pot bucura de drumetii, excursii si plimbari pe lacul Vidra, schi in apropierea lacului Vidra, un peisaj montan superb, pescuit de pastravi in raurile Lotrului, liniste si relaxare. Din Voineasa pornesc diverse trasee turistice, catre lacul de acumulare Vidra, lacul glaciar Ciunget si padurea rezervatiei naturale Latorita, cataractele Lotrului, Obarsia Lotrului.

1 comentarii:

ilyn spunea...

Daca tot scrieti voi despre turism nu-i oferiti unei bloggerite o posibilitate de colaborare cu voi? :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Recent Comments Widget