luni, 3 decembrie 2012

Băile Tuşnad (Tusnádfürdő, Bad Tuschnad, Kaiserbad)


Băile Tuşnad a fost declarat oraş în anul 1968 , azi fiind cel mai mic oraş din România. În 1992 a avut 1.953 de locuitori.



Statiunea dispune de baza de tratament, unde se efectueaza bai carbogazoase calde, aplicatii cu parafina, hidroterapii si fizioterapii, gimnastica medicala, electroterapie. Complexul este dotat cu 40 de vane si poate cura 800 de pacienti pe zi. Bazinul in aer liber este alimentat de apele Izvorului Bailor.
Staţiunea de importanţă internaţională se află într-un loc deosebit de frumos, pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomatul, în defileul Oltului la 656 m altitudine, în mijlocul unor păduri de brazi şi foioase, beneficiind de un aer deosebit de curat, foarte bogat în ioni negativi.
Ciomatul este cea mai tânără formaţiune vulcanică din Carpaţi. Aici fenomenele postvulcanice sunt foarte active, un factor important în viaţa staţiunii Băile Tuşnad. În craterul Ciumatului se află singurul lac vulcanic intact din Europa, lacul Sfânta Ana, iar în craterul secundar o altă raritate a naturii, Tinovul Mohoş.
Cursul de apă principal al staţiunii este Oltul. Lacul Ciucaş din mijlocul staţiunii a fost creat în scopuru turistice folosindu-se apa acestui râu, în prezent acest lac este săcătuit.
     Localitatea este accesibilă pe DN 12, sau pe linia CF 400 Bucureşti-Deda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Recent Comments Widget