joi, 14 iulie 2011

Aqua-Magic Mamaia 2011

Unul dintre cele mai importante puncte de atracție de pe litoral Aquamagic, loc ce se adreseaza tuturor turistilor indiferent de varsta , si care are o capacitate de peste 2000 de locuri. Acest parc este construit pe o suprafata de 4000 m2 de apa cu tobogane, piscine si caderi de apa, iar in interiorul sau exista numeroase restaurante, baruri, cofetarii, fast food-uri.
                                                       PROGRAM
                                                
                                                             Luni - Duminica
                                                                  9-19

                                                                   TARIFE
10 iunie - 30 iunie - Adulti          Copii sub 1.50 m
40 Ron                 20 Ron
1 iulie - 31 august - Adulti          Copii sub 1.50 m
60 Ron                 30 Ron
1 septe - 30 septe - Adulti          Copii sub 1.50 m
40 Ron                 20 Ron

Pensiunea Miorita Baile Felix



Pensiunea MIORITA*** pune la dispozitia oaspetilor:
+ bucataria pensiunii complet utilata si dotata cu toate cele necesare (aragaz, frigider tip vitrina, vesela, tacamuri, etc);
+ sala de mese;
+ living cu televizor mare LCD;
+ apa calda permanent, avand incalzire proprie.
+ loc amenajat pentru foc si gratar cu 2 terase.
Pentru turisti cu masini proprii se asigura parcarea in curte pazita.
 Pensiunea MIORITA*** este situata intr-o zona linistita la aproximativ 150m de centrul statiunii Baile Felix si functioneaza pe tot parcursul anului. Statiunea este dotata cu restaurante, patiserii, terase si un club-discoteca pentru cei tineri. Iar atmosfera de aici este una de litoral!

Ne gasiti: la intrarea in Baile Felix din directia Deva-Oradea (DN76/E79) pe partea dreapta, la 50m inainte de statia Peco; sau la iesirea din Baile Felix din directia Oradea-Deva (DN76/E79), la 50m dupa statia Peco pe partea stanga.
Coordonate GPS: 46°59'4"N, 21°59'8"E.
Pentru inf. si rezervari va rugam sunati la tel:
0729.851716 sau 0770.312836.

Statiuni balneare din Romania

Locul 10: Ocna Sugatag (Judetul Maramures)
O baie calda in bazinele de la Ocna Sugatag ajuta organismul in tratarea unor afectiuni reumatismale degenerative si abarticulare, afectiuni neurologice periferice. In fiecare vara mii de turisti vin aici pentru a se scalda in bazinele in aer liber amenajate in micuta statiune balneara.

Locul 9: Moneasa (Judetul Arad)
Aerul puternic ionizat din Moneasa alaturi de baile in ape minerale ajuta la tratarea afectiunilor reumatismale, ginecologice si a celor de nutritie (diabet, obezitate). Desigur pe langa baile in bazine exista si posibilitate de kinetoterapie, electro si fizioterapie si gimnastica medicala.

Locul 8: Baile Herculane (Judetul Caras-Severin)
Numita in trecut si Baile Hebadiei statiunea stralucitoare de odinioara si-a mai pierdut din stralucire insa este in continuare frecventat pentru ameliorarea afectiunilor reumatismale si a afectiunilor neurologice periferice.

Locul 7: Calimanesti (Judetul Valcea)
Apele minerale de la Calimenesti au fost folosite de insusi imparatul frantei Napoleon III, acestea ajuta mai ales in tratamentul bolilor digestive (gastrite cronice, constipatie cronica, colite), cele hepato-biliare (dischinezie biliara, colecistita cronica ), bolile de nutritie si metabolice (diabet zaharat, obezitate), afectiunile renale si ale cailor urinare (litiaza renala, infectii urinare). De asemenea se trateaza si bolile reumatismale degenerative si abarticulare, bolile ginecologice (sindrom ovarian de menopauza).

Locul 6: Geoagiu-Bai (Judetul Hunedoara)
Baile si bazinele in aer liber de la Geoagiu-Bai sunt situate intr-un cadru natural frumos, intr-o depresiune pitoreasca in cadrul Muntilor Apuseni. Afectiunile ce se pot trata aici includ: afectiunile reumatismale degenerative (pareze, sechele dupa poliomielita), afectiunile posttraumatice si neurologice periferice precum si cele ginecologice. Apele minerale se mai pot folosi si in cura interna pentru tratarea unor boli interne precum gastrite, ulcere dar si hepato-biliare sau renale

Locul 5: Slanic Moldova (Judetul Bacau)
Aflata intre muntii de o frumusete deosebita, micuta si pitoreasca statiune balneara din judetul Bacau a fost loc de pelerinaj pentru multe personalitati romanesti si straine de a lungul timpului. Cei care au poposit aici  au cautat apele minerale de aici pentru a-si trata afectiunile hepato-biliare (dischinezie biliara, starile dupa operatii la ficat), bolile metabolice si de nutritie (diabet, obezitate), bolile tubului digestiv (gastrite cronice hiper si hipoacide, ulcere gastrice si duodenale, colite, constipatie cronica), afectiunile rinichilor si cailor urinare (infectii urinare).

Locul 4:Baile Tusnad (Judetul Harghita)
Statiune aflata la baza muntelui Ciomatu, la doar o ora de mers pe jos de singurul lac vulcanic din Europa – Lacul Sfanta Ana. Baile Tusnad exceleaza prin aerul si apele minerale de aici care sunt un factor de cura important in tratarea afectiunilor cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, arteriopatii periferice, hipertensiune arteriala), afectiunile sistemului nervos central, afectiunile tubului digestiv precum si afectiunile cailor urinare (litiaza renala, inflamatii ale cailor urinare).

Locul 3: Baile Felix (Judetul Bihor)
Baile Felix aflate la doar cativa kilometrii de Oradea atrag mai ales prin apele termale de aici ce ating temperaturi ridicate (intre 20 si 48 de grade) ceea ce permite chiar si efectuarea unor bai in aer liber in timpul iernii. Afectiunile tratate aici includ afectiunile reumatice degenerative, inflamatorii si abarticulare dar si afectiuni neurologice periferice si centrale, afectiuni ginecologice

Locul 2: Covasna (Judetul Covasna)
Numita si statiunea celor 1000 de izvoare minerale sau statiunea inimii, aceasta mica localitate aflata in curbura Carpatilor este cunoscuta datorita apelor minerale si a aerului care ajuta la tratarea afectiunilor cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica, hipertensiune arteriala), boli hepato-biliare, boli digestive. Spitalul de recuperare a bolilor cardiovasculare din Covasna este cunoscut atat in tara cat si in strainatate ca unul dintre cele mai renumite spitale de acest gen din Romania si chiar din Europa. Daca tot sunteti in Covasna puteti sa vizitati printre altele Planul Inclinat (unicat in Europa), Balta Dracului si Cetatea Zanelor

Locul 1: Sovata (Judetul Mures)
Singura statiune din topul nostru care dispune de un lac format pe un masiv de sare – Lacul Ursu
In Sovata se mai pot vizita si celelalte lacuri (Alunis, Rosu, Verde) si Muntele de sare
care prezinta fenomenul de heliotermie (stratificarea termica a apei). La suprafata, temperatura apei este mica, aceasta fiind aproape de temperatura atmosferica, dupa care creste pana la aproximativ 3 m adancime, dupa care se inregistreaza valori mai reduse si constante. In acest fel la adancimea favorabila organismului (1,5 – 2 m) vara, temperatura apei oscileaza intre 30-40 grade Celsius. La Sovata se trateaza cu succes in principal afectiunile ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite cronice, metroanexite, sterilitate). Alte afectiuni tratate aici sunt cele reumatismale degenerative, inflamatorii si abarticulare (artroze, spondiloze, tendinoze, poliartroze); afectiuni posttraumatice (stari dupa luxatii, entorse sau dupa operatii pe articulatii); afectiuni neurologice periferice (sechele dupa poliomielita, pareze, polioneuropatii); afectiuni endocrine (hipotiroidie).
Autor: Ropedia.ro

Pensiunea Perla Baile Felix






Descriere:
Pensiunea este amplasata in Baile Felix, pe soseaua Oradea Deva, la 7 Km de Oradea, zona linistita, cu mult spatiu verde, are incalzire centrala proprie, functioneaza si in sezonul de iarna.
Pensiunea Perla (Baile Felix) dispune de 6 camere elegante, spatioase si dotate cu bai proprii, balcon, Televizor, cablu Tv, frigider, prize pentru acces la internet.
-4 cam cu pat matrimonial
-2 cam cu 2 paturi simple
Pensiunea pune la dispozitia turistilor:
- bucatarie complet utilata si vesela proprie pentru fiecare camera,
- loc special amenajat pentru petrecerea timpului liber dotat cu masa de tenis si biliard,
- in curte loc amenajat pentru foc si gratar,
-incalzire proprie si apa calda permanent.
Pentru turistii cu masini proprii se asigura parcarea acestora in curte.
Pentru turistii care vin fara masini proprii, cu un sejur mai mare de 5 zile, pensiunea asigura transportul de la gara sau aeroport.
Pentru tinerii proaspat casatoriti care doresc un sejur de min 7 zile pensiunea face o reducere de 10% din pretul total de cazare.
Adresa contact:
Baile Felix,
Baile Felix Nr. 63/c
Telefon: 0745 308988, 0740 691858, 0259 317147
Fax: 0259 317147

Contact

Daca doriti sa apara ceva aici pe blog puteti sa ne scrieti pe adresa de mail de mai jos informati ,oferta cazare ,idei sau orice doriti
cazareturism@yahoo.com

Despre Muntenia

Muntenia este situată între Dunăre la sud și est, Carpații Meridionali și Milcov la nord, în timp ce granița vestică este râul Olt. În perioada medievală când teritoriul Munteniei era administrat direct de către domnitor, iar teritoriul Olteniei (adica județele situate dincolo de râul olt) era administrat de catre banii Craiovei. Între 1718-1739, când Oltenia a fost sub dominație habsburgică, Țara Românească a fost alcătuită numai din Muntenia.
După unirea principatelor în 1872 la o nouă împărțire teritorială s-a revenit la delimitarea medievală iar pe emblema Principatelor Unite au fost introduse separat, simbolurile Munteniei(vulturul) și Olteniei(leul) alături de bourul moldovenesc. După marea unire de la 1 decembrie 1918 Muntenia dispare ca regiune administrativă până în 1952 când se revine la împărțirea regională.După 1968 titlul de regiune Muntenia, nu mai apare decât în medii neoficiale, care nu constituie diviziuni administrative, spre exemplu, regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, care însă nu cuprinde decât două treimi din suprafața regiunii istorice.
Muntenia era denumirea care apare pentru prima dată în cronicile primilor domnitori moldoveni. Prin Muntenia se ințelegea întregul teritoriu al Țării Românești, probabil pentru faptul că în regiunile învecinate cu Moldova densitatea populației era mult mai mare în zona de deal și de munte. Zonele de câmpie din Muntenia fiind foarte puțin populate datorită vastelor păduri ale Teleormanului și ale Vlăsiei care se intindeau de la râul Olt până pe teritoriul Bucureștiului de astăzi și a Bărăganului, în care predomina la acea vreme vegetația de stepă care se termina brusc spre sud cu întinderi de nisipuri mișcătoare apoi mlaștinoase în jurul Dunării.

Despre Moldova

  • zona turistica Moldova se suprapune peste partea estica a Romaniei; cuprinde judetele Botosani, Iasi, Bacau, Neamt, Vaslui, Vrancea.
  • altitudinile scad de la vest spre est, dinspre zona montana din vest - ce apartine in totalitate carpatilor Orientali (vf. Ocolasu Mare, 1907m- Muntii Ceahlau; Muntii Vrancei- Vf. Gogu, 1785m) spre est, spre zona Podisului Moldovei; contactul dintre aceste doua unitati de relief se face prin intermediul unitatii subcarpatice- situata pe teritoriul judetelor Neamt, Bacau, Vrancea, apartinand Subcarpatilor Moldovei si partii nordice a celor de curbura. La aceste unitati se adauga culoarul Siretului, importanta axa de comunicatie.
Atractii turistice
Palatul Culturii - Iasi, cladire monumentala (1890- 1926), cu un turn cu ceas ce anunta orele cu acorduri din Hora Unirii. Adaposteste, in prezent, patru muzee: de Istorie al Moldovei, de Etnografie al Moldovei, Muzeul de Arta si Muzeul Politehnic.
Biserica Trei Ierarhi - Iasi, numita de arhitectul francez Lecomte de Nouy "unul dintre cele mai interesante si curioase edificii religioase din Europa". Ctitorie a domnitorului Vasile Lupu din anul 1637. Este o constructie unica in arhitectura romaneasca, rezultat al bogatiei ornamentatiilor ce acopera complet exteriorul.
Catedrala Mitropolitana - Iasi, cel mai mare lacas de cult ortodox din Romania.
Manastirea Golia - Iasi, (1650- 1660), in stilui Renasterii tarzii; aici a fost diacon marele prozator roman Ion Creanga, autorul Amintirilor din copilarie.
Muzeul Unirii - Iasi, intr- o cladire in stil empire din 1806; din 1859 pana in 1862 a devenit resedinta domnitorului Al. I. Cuza. In muzeu puteti vedea obiecte personale ce au apartinut domnitorului si exponate legate de activitatea acestuia in vederea realizarii Unirii Principatelor.
Curtea Domneasca din Iasi cea mai veche constructie de acest fel din Moldova; pot fi admirate si astazi ruinele vechilor ziduri ce dateaza din prima jumatate a secolului al XV- lea.
Gradina Botanica din Iasi, cea mai veche din tara, loc de agrement si odihna.
Muzeul de Etnografie al Moldovei - Iasi, infatiseaza ocupatiile, obiceiurile si portul popular din Moldova; aici puteti vedea expuse instalatii tehnice taranesti, tesaturi, ceramica, covoare moldovenesti, port popular.
Biblioteca Centrala Mihai Eminescu - Iasi, ce a avut printre directori pe poetul national Mihai Eminescu si pe istoricul B. P. Hasdeu.
Casa Dosoftei - Iasi, unde s - a aflat, la sfarsitul secolului al XVII- lea tiparnita Mitropolitului Dosoftei, cel care a tiparit primele carti din Moldova.
Teatrul National Vasile Alecsandri - Iasi, intr- o cladire eleganta, una dintre cele mai frumoase din Romania, construita in stil baroc (1894- 1896). De acest teatru se leaga numele unor mari personalitati ale culturii noastre: Mihail Kogalniceanu, V. Alecsandri, Mihail Sadoveanu, etc.
Universitatea Al. I. Cuza - Iasi, infiintata de domnitorul moldovean in 1860. Centrul Universitar iesean a dat tarii numerosi savanti si oameni de cultura: A.D. Xenopol, Garabet Ibraileanu, C.I.Parhon, etc..

Despre Maramures

Maramures, situat la granita nordica a Romaniei cu Ucraina, cuprinde vechile pamanturi ale Maramuresului, Chioarul, Lapus si Depresiunea Baia Mare. Datorita bogatiilor in aur, argint, plumb, zinc, sare, pasuni intinse, paduri si terenuri agricole, fauna si flora, au facut ca acest judet sa fie locuit cu mii de ani in urma.
 In mijlocul Maramuresului, a Muntilor Rodnei, Gutai si Tibles se gaseste Depresiunea Maramuresului, cea mai mare din Romania 75 km lungime si 20 km latime. Pe crestele muntilor iarna domneste pana in lunile mai-iunie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Recent Comments Widget