Locul 10: Ocna Sugatag (Judetul Maramures)
O baie calda in bazinele de la Ocna Sugatag ajuta organismul in tratarea unor afectiuni reumatismale degenerative si abarticulare, afectiuni neurologice periferice. In fiecare vara mii de turisti vin aici pentru a se scalda in bazinele in aer liber amenajate in micuta statiune balneara.
Locul 9: Moneasa (Judetul Arad)
Aerul puternic ionizat din Moneasa alaturi de baile in ape minerale ajuta la tratarea afectiunilor reumatismale, ginecologice si a celor de nutritie (diabet, obezitate). Desigur pe langa baile in bazine exista si posibilitate de kinetoterapie, electro si fizioterapie si gimnastica medicala.
Locul 8: Baile Herculane (Judetul Caras-Severin)
Numita in trecut si Baile Hebadiei statiunea stralucitoare de odinioara si-a mai pierdut din stralucire insa este in continuare frecventat pentru ameliorarea afectiunilor reumatismale si a afectiunilor neurologice periferice.
Locul 7: Calimanesti (Judetul Valcea)
Apele minerale de la Calimenesti au fost folosite de insusi imparatul frantei Napoleon III, acestea ajuta mai ales in tratamentul bolilor digestive (gastrite cronice, constipatie cronica, colite), cele hepato-biliare (dischinezie biliara, colecistita cronica ), bolile de nutritie si metabolice (diabet zaharat, obezitate), afectiunile renale si ale cailor urinare (litiaza renala, infectii urinare). De asemenea se trateaza si bolile reumatismale degenerative si abarticulare, bolile ginecologice (sindrom ovarian de menopauza).
Locul 6: Geoagiu-Bai (Judetul Hunedoara)
Baile si bazinele in aer liber de la Geoagiu-Bai sunt situate intr-un cadru natural frumos, intr-o depresiune pitoreasca in cadrul Muntilor Apuseni. Afectiunile ce se pot trata aici includ: afectiunile reumatismale degenerative (pareze, sechele dupa poliomielita), afectiunile posttraumatice si neurologice periferice precum si cele ginecologice. Apele minerale se mai pot folosi si in cura interna pentru tratarea unor boli interne precum gastrite, ulcere dar si hepato-biliare sau renale
Locul 5: Slanic Moldova (Judetul Bacau)
Aflata intre muntii de o frumusete deosebita, micuta si pitoreasca statiune balneara din judetul Bacau a fost loc de pelerinaj pentru multe personalitati romanesti si straine de a lungul timpului. Cei care au poposit aici au cautat apele minerale de aici pentru a-si trata afectiunile hepato-biliare (dischinezie biliara, starile dupa operatii la ficat), bolile metabolice si de nutritie (diabet, obezitate), bolile tubului digestiv (gastrite cronice hiper si hipoacide, ulcere gastrice si duodenale, colite, constipatie cronica), afectiunile rinichilor si cailor urinare (infectii urinare).
Locul 4:Baile Tusnad (Judetul Harghita)
Statiune aflata la baza muntelui Ciomatu, la doar o ora de mers pe jos de singurul lac vulcanic din Europa – Lacul Sfanta Ana. Baile Tusnad exceleaza prin aerul si apele minerale de aici care sunt un factor de cura important in tratarea afectiunilor cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, arteriopatii periferice, hipertensiune arteriala), afectiunile sistemului nervos central, afectiunile tubului digestiv precum si afectiunile cailor urinare (litiaza renala, inflamatii ale cailor urinare).
Locul 3: Baile Felix (Judetul Bihor)
Baile Felix aflate la doar cativa kilometrii de Oradea atrag mai ales prin apele termale de aici ce ating temperaturi ridicate (intre 20 si 48 de grade) ceea ce permite chiar si efectuarea unor bai in aer liber in timpul iernii. Afectiunile tratate aici includ afectiunile reumatice degenerative, inflamatorii si abarticulare dar si afectiuni neurologice periferice si centrale, afectiuni ginecologice
Locul 2: Covasna (Judetul Covasna)
Numita si statiunea celor 1000 de izvoare minerale sau statiunea inimii, aceasta mica localitate aflata in curbura Carpatilor este cunoscuta datorita apelor minerale si a aerului care ajuta la tratarea afectiunilor cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica, hipertensiune arteriala), boli hepato-biliare, boli digestive. Spitalul de recuperare a bolilor cardiovasculare din Covasna este cunoscut atat in tara cat si in strainatate ca unul dintre cele mai renumite spitale de acest gen din Romania si chiar din Europa. Daca tot sunteti in Covasna puteti sa vizitati printre altele Planul Inclinat (unicat in Europa), Balta Dracului si Cetatea Zanelor
Locul 1: Sovata (Judetul Mures)
Singura statiune din topul nostru care dispune de un lac format pe un masiv de sare – Lacul Ursu
In Sovata se mai pot vizita si celelalte lacuri (Alunis, Rosu, Verde) si Muntele de sare care prezinta fenomenul de heliotermie (stratificarea termica a apei). La suprafata, temperatura apei este mica, aceasta fiind aproape de temperatura atmosferica, dupa care creste pana la aproximativ 3 m adancime, dupa care se inregistreaza valori mai reduse si constante. In acest fel la adancimea favorabila organismului (1,5 – 2 m) vara, temperatura apei oscileaza intre 30-40 grade Celsius. La Sovata se trateaza cu succes in principal afectiunile ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite cronice, metroanexite, sterilitate). Alte afectiuni tratate aici sunt cele reumatismale degenerative, inflamatorii si abarticulare (artroze, spondiloze, tendinoze, poliartroze); afectiuni posttraumatice (stari dupa luxatii, entorse sau dupa operatii pe articulatii); afectiuni neurologice periferice (sechele dupa poliomielita, pareze, polioneuropatii); afectiuni endocrine (hipotiroidie).
Autor: Ropedia.ro
Al Nassr-ul lui Ronaldo a fost răpus de Aubameyang, iar titlul devine o
himeră
-
Al Nassr a fost învinsă pe teren propriu de Al Qadisiya, scor 1-2, poate
încheia etapa 11 la 9 puncte în urma liderului Al Hilal. Nu a trecut nici
măcar o ...
Acum 35 de minute
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu