marți, 29 noiembrie 2011

Sfaturi pentru Bloggeri

Faceţi-vă blogul mai rapid!

Noţiuni de bază

Cum îmi creez un cont Blogger?
În pagina de pornire Blogger, faceţi clic pe „Creaţi-vă blogul acum” şi creaţi-vă un Cont Google. Reţineţi că este posibil să aveţi deja un Cont Google dacă aţi mai utilizat produse Google cum ar fi orkut, Grupuri Google, Gmail şi altele; în acest caz, trebuie doar să vă conectaţi. Apoi, alegeţi numele afişat şi acceptaţi Termenii şi condiţiile Blogger. După ce aţi rezolvat toate acestea, puteţi începe să utilizaţi serviciul Blogger!
Cum îmi creez un blog Blogger?
După ce v-aţi creat un cont Blogger, conectaţi-vă la www.blogger.com şi faceţi clic pe „Creaţi un blog”. La Pasul 2, introduceţi un titlu şi o adresă (URL) pentru blogul dvs. Introduceţi literele în caseta de verificare pe bază de cuvinte pentru a demonstra că sunteţi o persoană reală şi faceţi clic pe „Continuaţi”. La Pasul 3, puteţi alege un şablon pentru blogul dvs.; aşa vă vor vedea cititorii blogul. Apoi, Blogger vă creează noul blog, care apare la adresa pe care aţi ales-o la Pasul 2.

Cum postez pe blogul meu?
În Tabloul de bord, faceţi clic pe butonul „Postare nouă” din dreptul blogului pe care doriţi să postaţi. Începeţi prin a indica un titlu (opţional) pentru postarea dvs., apoi introduceţi postarea în sine. După ce aţi terminat, faceţi clic pe linkul „Previzualizaţi” pentru a vedea cum va arăta postarea după publicare. Atunci când sunteţi mulţumit(ă) de postarea dvs., faceţi clic pe „Publicaţi”.

Cum postez fotografii?
Puteţi încărca fotografii utilizând pictograma pentru imagini din bara de instrumente pentru editorul postării. Atunci când faceţi clic pe această pictogramă, se va afişa o fereastră care vă permite să selectaţi o imagine sau mai multe imagini de pe computerul dvs. Trebuie doar să faceţi clic pe „Răsfoiţi” pentru a localiza fotografiile pe care le doriţi. Ca alternativă, puteţi introduce adresa URL a unei imagini care se află deja online pentru a o insera în postarea dvs. Dacă faceţi clic pe linkul pentru alegerea unui aspect, puteţi personaliza felul în care se afişează imaginile în postarea dvs. Opţiunile Stânga, Centru sau Dreapta vor stabili felul în care textul din postare se afişează în jurul fotografiilor. Această opţiune de dimensiune vă permite să stabiliţi diferite dimensiuni pentru fotografiile din această zonă de postare.

Cum îmi adaug fotografia în profil?
Mai întâi, faceţi clic pe linkul „Editaţi profilul” din tabloul de bord. Derulaţi la secţiunea „Fotografia”, unde puteţi să alegeţi un fişier de pe computer sau să introduceţi adresa URL a imaginii dacă fotografia pe care o doriţi poate fi găsită online. Reţineţi că imaginea trebuie să aibă o dimensiune maximă de 50 KO.

Unde se afişează titlul blogului meu?
Titlul blogului dvs., stabilit în fila Setări | Elementar din Blogger, se poate afişa în mai multe locuri: pe blogul publicat, în Tabloul de bord şi în profilul dvs. Deci asiguraţi-vă că este creativ!

Ce este o adresă URL?
O adresă URL este adresa unui fişier de pe web, cum ar fi www.example.com sau foo.example.com. În timpul procesului de creare a blogului, va trebui să selectaţi o adresă URL pentru blogul dvs. Vizitatorii vă pot accesa blogul introducând această adresă URL în bara de adrese din browserele pe care le utilizează. Întrucât există deja multe bloguri Blogspot, va trebui să fiţi creativ(ă) şi să încercaţi câteva adrese URL diferite înainte de a găsi una disponibilă. Formatul adresei URL va fi numeleales.blogspot.com. Atunci când selectaţi adresa URL a blogului, reţineţi că puteţi utiliza numai litere, cifre şi cratime. Caracterele speciale precum $, #, & etc. nu sunt acceptate.
De asemenea, puteţi să găzduiţi un blog într-un domeniu personalizat.

Contul dvs.


Nu mă pot conecta. Ce trebuie să fac?
Puteţi recupera informaţiile de conectare la Contul Google făcând clic pe linkul „Nu vă puteţi accesa contul?” din pagina de conectare la Blogger sau puteţi utiliza pagina Asistenţă pentru parolă pentru Conturi Google. Reţineţi că numele de utilizator pentru contul Google este adresa de e-mail completă pe care aţi utilizat-o pentru a vă crea contul (de exemplu, numeledvs@example.com). Dacă vă puteţi conecta la cont, dar în Tabloul de bord nu se afişează blogurile corecte, este posibil să vă fi conectat la un cont greşit. În acest caz, încercaţi să vă conectaţi cu toate adresele dvs. de e-mail, utilizând formularul Asistenţă pentru parolă dacă este necesar. Încercaţi acest lucru chiar dacă credeţi că aveţi un singur cont. Am întâlnit multe cazuri în care unele persoane şi-au creat din greşeală un cont suplimentar fără să-şi dea seama, deci verificarea pe cont propriu a acestui aspect este cea mai rapidă metodă de a vă recupera blogul.

Cum şterg un blog?
Pentru a şterge întregul blog, accesaţi fila Setări | Elementar. Asiguraţi-vă că aţi accesat blogul corect şi că doriţi să ştergeţi definitiv blogul din contul dvs. Apoi faceţi clic pe „Ştergeţi acest blog”. Se va şterge totul, cu excepţia fotografiilor pe care le-aţi încărcat pe blog. Acestea vor rămâne în albumele Picasa, pe care le puteţi accesa de la adresa picasaweb.google.com.

Cum îmi anulez contul?
Pentru a vă şterge Contul Google, prin care vi se vor şterge blogurile, conectaţi-vă din pagina de pornire pentru Conturi Google. Apoi faceţi clic pe linkul „Editaţi” din dreptul listei „Produsele mele” şi veţi fi redirecţionat(ă) către o pagină care vă permite să vă ştergeţi contul. Reţineţi că, dacă ştergeţi contul, se vor şterge toate serviciile Google asociate contului respectiv, cum ar fi profilul orkut, pagina iGoogle şi blogurile din Blogger

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Recent Comments Widget