marți, 25 octombrie 2011

Facultatea de Geografia Turismului din Sibiu


Facultatea de Geografia Turismului din Sibiu este o facultate privata, din cadrul Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir” Bucuresti  conduse de Presedinte U.C.D.C Prof. univ. dr. Moncilo Luburici si Rector U.C.D.C Prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu. Facultatea a fost acreditata prin Legea nr. 238 din anul 2002 si face parte dintr-o retea de unitati de invatamant universitar de prestigiu.

Facultatea de Geografia Turismului de la Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” din Sibiu, ofera o alternativa la invatamantul de stat, fiind acreditata pentru aceasta specializare prin Legea nr.238/2002, asigurandu-si totodata un loc cert in sistemul de invatamant superior. Mai mult, atat Facultatea de Geografia Turismului cat si Facultatea de Management Turistic si Comercial Sibiu isi propun formarea de specialisti in domeniul stiintelor geografice si a turismului, punand la dispozitia studentilor o serie de conditii menite sa ofere un cadru de invatamant cat mai performant: materiale de informare, elaborarea si actualizarea de tratate, cursuri, manuale si caiete de lucrari, laboratoare dotate, calculatoare, mijloace audio-vizuale, dotarea bibliotecii cu lucrari de specialitate.

Totodata, relatiile de colaborare pe care universitatea le-a stabilit de-a lungul timpului cu alte institutii de invatamant superior din strainatate ii ajuta pe studenti sa-si dezvolte cunostintele prin activitati care s-au concretizat in mai multe acorduri de colaborare, conferinte si prelegeri ale specialistilor sositi din mai multe tari europene, dar si de peste Ocean.

Institutia le promite studentilor recunoasterea diplomelor in strainatate.

CONSILIUL ARACIS a analizat si validat, in sedinta din 22 iulie 2010, evaluarea institutionala externa a Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir” cu calificativul de “Grad de incredere ridicat”.

 FACULTATEA DE GEOGRAFIA TURISMULUI DIN SIBIU ofera:

- Cursuri de LICENTA la zi si frecventa redusa (3 ani) - pentru urmatoarele specializari:

1. Geografia Turismului – cu doua optiuni: Turism si protectia mediului (A); Geografie-Turism (B);

2. Geografie – cu doua optiuni: Meteo-climatologie si hidrologie (A); Planning teritorial. Organizarea si dezvoltarea durabila a spatiului geografic (B);

- Cursuri de MASTERAT la zi (4 semestre), acreditate de Consiliul CNCSIS, – pentru urmatoarele specializari:

1. Turism si dezvoltare regionala (A);

2. Turism rural si calitatea mediului inconjurator (B).

Ca o recunoastere a activitatii didactice si stiintifice, a participarii efective la colocviile romano-britanice, aceasta institutie de invatamant superior a fost nominalizata, în mai 1990, de Universitatea din Liverpool pentru a organiza în colaborare manifestari stiintifice, cercetari de teren, schimburi de informatii stiintifice, acordarea de burse pentru studenti.

Acordul cultural - stiintific incheiat în 1997 cu Universitatea din Trieste si organizarea a patru colocvii internationale (Sibiu 1997, Trieste-Gorizia 1998, Sibiu 1999, Trieste-Roma iunie 2000) au impus intensificarea cercetarilor de geografia turismului.

Practica productiva si practica pedagogica se desfasoara dupa normele stabilite, prin încheierea conventiilor de colaborare cu S.A. Saliste - Balea Turism, S.A. Paltinis, precum si cu Inspectoratul scolar al judetului Sibiu.

Relatii Internationale

Facultatea are relatii de colaborare cu o serie de universitati si facultati din strainatate, relatii care s-au concretizat in:
- acorduri de colaborare cultural-stiintifica cu Universitatea din Trieste, care au permis organizarea a 6 Colocvii pana in prezent.
- acord de colaborare cultural-stiintifica cu Universitatea din Liverpool, care pune in valoare manifestari stiintifice comune;
- organizarea de Conferinte si Sesiuni de comunicari stiintifice cu Universitati din Franta, Italia, Germania, Marea Britanie, S.U.A., Canada in care cadrele didactice sustin prelegeri, comunicari stiintifice si schimburi de opinii pe probleme de specialitate si de invatamant;
- sustinerea unor prelegeri in fata studentilor in cadrul Facultatii de Geografia Turismului Sibiu de catre o serie de specialisti din Marea Britanie, Franta, Italia si Canada;
- recunoasterea in strainatate a diplomelor de licenta obtinute de studentii Facultatii de Geografia Turismului Sibiu.
- acord de colaborare stiintifica cu Universitatea din Bordeaux, pentru organizarea de manifestari stiintifice pe probleme de specialitate;
- recunoasterea internationala a prestigiului cadrelor didactice ale facultatii. In acest sens mentionam premiile: "The american order of excellence"; "Steaua de aur - Premiul Universal al Implinirii" (2000); Diploma si medalia de aur "Premiul Noble" acordate de Conventia Culturala a S.U.A. (2001) domnului profesor universitar dr. Velcea Ion.

Baza materiala - cu dotare moderna:
- amfiteatre;
- sali de curs si seminar;
- laboratoare de specialitate si de informatica;
- laborator de teledetectie, cartografie si topografie;
- biblioteca;
- depozit de carte;
- Sisteme Informationale Geografice.

Cunostintele acumulate in perioada studiilor faciliteaza integrarea sociala a absolventilor Facultatii de Geografia Turismului atat prin angajarea la institutii si firme cu capital de stat sau particular, cat si in dezvoltarea unor afaceri cu caracter privat

Optiuni de perspectiva:
Absolventii specializarii "Geografia Turismului" si "Geografie - O limba straina" sunt pregatiti ca experti in probleme de organizare si desfasurare a activitatilor turistice, în protectia mediului si pot activa în domenii de cercetare sau in invatamant.
Absolventii cursurilor de masterat - sustin o Lucrare de Dizertatie si au dreptul de a profesa în organizarea si gestiunea activitatilor turistice si in probleme de planing teritorial.

Decan: Prof. univ. dr. Ion VELCEA

ContactStrada Acad. Simion Mehedinti nr. 5-7
Telefon 0269 - 22.28.99

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Recent Comments Widget